Ενημέρωση – Ανακοίνωση Για Τις Κινητοποιήσεις

Ημερομηνία καταχώρησης (07/12/2015)Ενημέρωση – Ανακοίνωση

Για Τις Κινητοποιήσεις

Συνάδελφοι από τον Φεβρουάριο 2015 που αναλάβαμε, ξεκινήσαμε Συναντήσεις με τα Σωματεία Μέλη μας για ενημέρωση και καταγραφή προβλημάτων .  

Έτσι σε συνάντηση με τον Υπουργό στις 30/3/2015  θέσαμε με επιχειρήματα τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν καθώς και τις προτάσεις μας για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας μας, με αποτέλεσμα ο τότε Αναπλ. Υπουργός  Υγείας κ. Ξανθός να αποδεχτεί τις προτάσεις μας για την  αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ και μάλιστα όπως ο ίδιος δήλωσε « αυτό θα είναι πλέον η Πλατφόρμα για το ΕΚΑΒ» (Μπορείτε να διαβάσετε το έγγραφο στη popekab.gr 31/3/2015)

Στην συνέχεια συνεπείς στις δεσμεύσεις  ξεκινήσαμε  συναντήσεις με τα Σωματεία Μέλη μας στις Γενικές τους συνελεύσεις έτσι:

Συναντηθήκαμε με το Σωματείο Ιωαννίνων και τον τομέα Ηγουμενίτσας

Συναντηθήκαμε με το Σωματείο Κατερίνης

Συναντηθήκαμε με το Σωματείο Δράμας

Συναντηθήκαμε με το Σωματείο Καβάλας

Συναντηθήκαμε με το Σωματείο Λαμίας

Συναντηθήκαμε με το Σωματείο Λάρισας και τους τομείς Τρίκαλα – Καρδίτσα)

Συναντηθήκαμε με το Σωματείο της Ρόδου

Συναντηθήκαμε με το Σωματείο της Μυτιλήνης για τα ιδιαίτερα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το προσφυγικό.

Συναντηθήκαμε με το Σωματείο στο Ηράκλειο  Κρήτης  

Συναντηθήκαμε με το Σωματείο Βόλου

Συναντηθήκαμε με το Σωματείο Ιωαννίνων και επισκεφτήκαμε τους τομείς Άρτας και Πρέβεζας

Σε πολλά από τα σωματεία και μετά από πρόσκλησή τους παρευρεθήκαμε αρκετές φορές στις Γενικές τους Συνελεύσεις .

Παράλληλά ήμαστε σε καθημερινή επαφή με όλα τα σωματεία για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν.

Στο πλαίσιο αυτό των συναντήσεων  για τα θεσμικά αλλά και τα οικονομικά μας προβλήματα έγιναν αλλεπάλληλες συναντήσεις με φορείς διαφόρων υπουργείων που εμπλέκονται α) Στην έκδοση της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος β) Το Ασφαλιστικό μας Γ) Το Συνταξιοδοτικό μας  δ)    Τις αμοιβές για τις Εκτός Έδρας Μετακινήσεις μας στ) Για την Αναγνώριση της Υπηρεσίας μας ως Υπηρεσία Εκτάκτου Ανάγκης ε) Για την ένταξη της ειδικότητας των Διασωστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ζ) Για την λειτουργία από το ΕΚΑΒ του Εθνικού Φορέα Εκπαίδευσης Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας. Η) Για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΕΚΑΒ  Θ) Για την επανέκδοση του Επιδόματος Ετοιμότητας όπως αυτό αναφέρεται στο αντίστοιχο ΦΕΚ  Ι)Αναδιοργάνωση ΕΚΑΒ (ανάπτυξη Συνεργείων και Βενζινάδικων ) κ) Με εργατολόγους για νομική υποστήριξη του Συνταξιοδοτικού μας και της Αξιολόγησής μας ως εργαζόμενοι σε υπηρεσία Εκτάκτου Ανάγκης.

Συνάδελφοι από τότε μέχρι σήμερα το μόνο που έγινε είναι η έκδοση της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος , ενώ ταυτόχρονα βγήκε η εγκύκλιος όπου :

·         Περικόπτονται οι αμοιβές για τις Εκτός Έδρας μετακινήσεις μας.

·         Καταργείται η καταβολή των χρημάτων που αφορά την Δαπάνη για την Αγορά της Στολής

·         Καταργείται η Ασφάλιση που είχαμε όλα τα χρόνια για την Επικινδυνότητας του Επαγγέλματος

Έτσι με την συμμετοχή όλων των Σωματείων μελών μας αλλά και το Σωματείο  των Αθηνών πραγματοποιήσαμε πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας όπου έγινε τελικά και συνάντηση με τον Αναπλ. Υπουργό κ. Πολάκη , θέσαμε τα θέματα – ενημερώθηκε ο Υπουργός, παρά ταύτα μέχρι σήμερα απάντηση δεν πήραμε.

Συνάδελφοι  πέραν των παραπάνω και επειδή οι περικοπές θα ισχύσουν από 1/1/2016 ξεκινάμε άμεσα κινητοποιήσεις με επίσχεση Εργασίας για

ü  Την πληρωμή των δεδουλευμένων μας

ü  Την Ασφάλεια και Υγιεινή

Και παράλληλα προγραμματίζουμε και άλλες  μορφές κινητοποιήσεων, που επιβάλλουν τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων, για να ανατρέψουμε την εργασιακή λαίλαπα που έρχεται στον χώρο μας , αλλά και να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τα συλλογικά μας αιτήματα , παραμερίζοντας  όλους όσους υποδαυλίζουν και συκοφαντούν τους αγώνες μας με κίνητρο τα προσωπικά και  κομματικά τους  συμφέροντα. .

 

 

 

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

κατεβάστε την ανακοίνωση Πείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο