Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Ημερομηνία καταχώρησης (04/04/2017)Λαϊκή Ενότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 4/4/2017

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καταδικάζει την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, που δικάζονται αύριο Τετάρτη 4 Απρίλη, από τη Διοίκησή του και το Υπουργείο Υγείας.

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τακτικές με τους προκατόχους της, σέρνει στα δικαστήρια εργαζόμενους επειδή διεκδίκησαν αγωνιστικά δεδουλευμένες αποδοχές που έπρεπε να τους έχουν καταβληθεί από το 2016. Αντί να ανταποκριθεί στις νόμιμες υποχρεώσεις της, αντί να σεβαστεί το συνταγματικό δικαίωμα κάθε εργαζομένου για αξιοπρεπή διαβίωση, αντί να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων, επιδίωξε τη δια παντός φίμωση των εργαζομένων της και των συνδικαλιστικών Οργάνων τους.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, πέρα από τη φίμωση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ζητά να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ. Τυχόν απόφαση του Δικαστηρίου που θα απαγορεύσει την επίσχεση εργασίας στο Δημόσιο Τομέα, θα επιφέρει ουσιώδες πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων, που ούτως άλλως έχουν συρρικνωθεί στην εποχή των μνημονίων που διανύουμε.

Εκτός από τα δυο παραπάνω, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ ζητά να επιβάλλεται στους εργαζομένους το υπερβολικό πρόστιμο των 50.000 ΕΥΡΩ, κάθε φορά που τυχόν ξανατολμήσουν να πραγματοποιήσουν επίσχεση εργασίας.

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προβαίνουν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ που τολμάνε να αντισταθούν ενάντια τόσο στην προσωπική τους απαξίωση, όσο και στην απαξίωση του ίδιου του ΕΚΑΒ, που αδυνατεί πλέον να εξυπηρετεί με επάρκεια τους ασθενείς.

Γίνεται πλέον κατανοητό στο σύνολο των εργαζομένων, πως η εφαρμογή των μνημονίων προϋποθέτει - εκτός των άλλων - αυταρχισμό, καταστολή και συκοφάντηση των λαϊκών και κοινωνικών αγώνων.

Η μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος για τους εργαζόμενους και το λαό μας, είναι ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δημόσια-δωρεάν υγεία. Για την ανατροπή της λιτότητας, τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ευρωπαϊκή ένωση. Για την ανατροπή των μνημονίων που είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, η οποία θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου και των τοκογλύφων-δανειστών.

Η δημόσια-δωρεάν υγεία δεν χωράει στα μνημόνια.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις τακτικές φίμωσης των εργαζομένων που μετέρχεται η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και ζητά να μην καταδικαστεί κανείς τους, γιατί οι αγώνες των εργαζομένων δεν πρέπει να ποινικοποιούνται.

Την Τετάρτη μαζί με την Εκδίκαση της Επίσχεσης Εργασίας της ΠΟΠΕΚΑΒ , εκδικάζεται και η καταστολή της Επίσχεσης Εργασίας στο Δημόσιο

Το Γραφείο Τύπου

κατεβάστε το Δ.ΤΠείτε μας τη γνώμη σας


Τελευταία Νέα

ΣύνδεσμοιΑρχείο